Izvor: Facebook Srbija, 08.Feb.2011, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zauvek prva među zemljama ex-YU. Turska vladar Balkana



Borba za Facebook populaciju konsantno traje. Facebook države, odnosno broj stanovnika država na ovoj popularnoj društvenoj mreži raste i dalje iz dana u dan. U ovom trenutku Srbija je daleko ispred svih zemalja bivše Jugoslavije sa 2.66 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Facebook Srbija << registrovanih. Turska ubedljivo prva na Balkanu.

Donosimo vam zanimljivu mapu uslikanu na sajtu Google Maps, sa zvaničnim statističkim podacima preuzetih sa sajta SocialBakers. Klikom na ovu manju mapu možete videti i mapu u većem formatu. Brojke predstavljaju milione registrovanih na Fejsbuku.
Srbija je svoju poziciju vodeće među zemljama ex-YU preuzela od Hrvatske pre dve godine, i od tada je ubedljivo na prvom mestu. Slede je upravo Hrvatska, BiH, Makedonija...
Gledano malo šire situacija je drugačija. Trenutno je mrtva trka sa  Mađarskom i Srbija vodi za samo 860 registrovanih, što je rezultat koji se menja iz dan u dan! Rumunija je za 25.000 ispred nas, tako da su ove tri zemlje zauzele 40. - 41. - 42. mesto na tabeli svih zemalja sveta. Bugarska je iza pomene tri zemlje, dok je Grčka ispred za oko 400 hiljada.
Vladar Balkana je definitivno Turska koja sa svojih 25.4 miliona predstavlja i četvrtu zemlju na svetu po broju registrovanih na Facebook.
Ono što sigurno predstoji je i dalje mrtva trka između Mađarske, Rumunije i Srbije, presvega među sobom, dok se može desiti da neko od nas i sustigne Grču. Što se tiče zemalja ex-Yu Srbija će verovatno zauvek ostati broj jedan po broju članova na Fejsbuku.

Nastavak na Facebook Srbija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Facebook Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Facebook Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.