Srbija je u Pakistanu?

Izvor: NovaEnergija.net, 27.Mar.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je u Pakistanu?

U Pakistanu je danas u eksploziji koju je izazvao bombaš samoubica poginulo najmanje 60 ljudi, a povređeno je više od 280. Grad u kom se desio napad je Lahore, inače glavni grad najbogatije provincije Punjab. Prema procenama policije, meta su bili hrišćanski vernici. Među stradalima ima najviše žena i dece.
Zbog sve učestalijih terorističkih napada, posle prošle nesreće u Briselu, Facebook je ponovo aktivirao opciju >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Safety Check, kako bi ljudi koji se nalaze u ugroženom području mogli da se jave porodici i prijateljima da su dobro i da su na sigurnom.
Međutim iz do sada nerazjašnjenih razloga, Facebook je nekim korisnicima ove društvene mreže u Srbiji ponudio ovu opciju uz pitanje „Da li ste bezbedni? Izgleda da se nalazite u oblasti ugroženoj od eksplozije, Gulshan – i – Iqbal Park, Lahore, Pakistan.”
Eksplozija Facebook

 

Takođe, korisnici koji su ostavili svoj broj telefona na ovoj društvenoj mreži dobili su i SMS obaveštenje.

Pošto ovu opciju nisu dobili svi korisnici već samo neki, verovatno je u pitanju greška u GPS lociranju kod tih korisnika i to greška od oko 5.000 kilometara, ali svakako moramo da se zapitamo da li Mark Zukenberg zna gde se Srbija zaista nalazi.

Dok ne otkrijemo misteriju iza ove pomalo neslane šale, možemo makar da upoznamo ovu opciju na Fejsbuku i vidimo kako ona funkcioniše, iako se nadamo da nam nikada neće zatrebati.

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.