Šokantan snimak privođenja žene u Beogradu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 10.Nov.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantan snimak privođenja žene u Beogradu (VIDEO)

Na društvenoj mreži Facebook nedavno pojavio se snimak na kome se vidi kako policija hapsi ženu.

Foto: printscreen/Facebook

Ona je na zemlji dok dvojica policajaca pokušavaju da joj stave lisice na ruke. Za to vreme stariji muškarac viče "pustite ženu da ustane... slomili ste joj ruku" i vadi telefon da slika ili da snimi događaj. U tom trenutku prilazi treći policajac koji ga gura sa lica mesta i nešto kasnije ga udara po ruci u kojoj drži telefon.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U isto vreme čuje se žena koja viče "saobraćajci vuku ženu po ulici... zovite 192". Čitavu dramu zabeležio je prolaznik kome je drugi policajac prilično grubo rukom poklopio telefon i tražio da mu ga preda. U opisu snimka stoji da je policija u jednom vojvođanskom mestu hapsila ženu koja je imala letnje gume. Za kratko vreme snimak je videlo više od 300.000 osoba, a usledilo je i nekoliko stotina komentara. Većina njih odnosi se na brutalnost policajaca prilikom privođenja žene.

Međutim prava priča je drugačija...

Drama se, piše "Kurir", odigrala preksinoć u Višnjičkoj banji i policija je zapravo hapsila ženu Ž. V. (43) koja je u vidno alkoholisanom stanju vozila automobil.

"Tokom redovne kontrole saobraćajna policija zaustavila je automobil kojim je upravljala žena. Bila je u vidno alkoholisanom stanju i saobraćajci su tražili da uradi alko test. Međutim, ona je to odbila. Policajci su bili prinuđeni da je privedu, ali se ona i tome opirala. Svađala se, psovala i pretila policajcima", objašnjava izvor lista upoznat u ceo slučaj.

Pored saobraćajaca na terenu su bile i policijske patrole jer su ih saobraćajci zvali baš zbog toga što je postajalo opiranje ali i mešanje prolaznika, navodi izvor.

"Niko od njih nije znao o čemu se zapravo radi, saobraćajci su obavestili patrolu da postoji mogućnost da će imati problema prilikom privođenja i da im je neohodna asistencija kolega" objasnio je taj sagovornik.

U MUP- u su potvrdili da su upućeni u ceo slučaj i da je sektor unutrašnje kontrole započeo istragu povodom snimka.

Pogledajte taj snimak:

"Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere. O svemu je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv žene podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće tolerisati nezakonita postupanja policijskih službenika, ali takođe neće dozvoliti da ih bilo ko ometa u obavljanju dužnosti", istakli su u MUP-u za "Kurir".

Ceo snimak privođenja: Šipkom na komunalceKomunalci priveli prodavačicu lubenica (VIDEO)Novi okršaj komunalaca i putnika (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.