Snimak koji uliva strahopoštovanje: Mirno je plovio čamcem kada se ispod njega pojavilo jato kitova (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak koji uliva strahopoštovanje: Mirno je plovio čamcem kada se ispod njega pojavilo jato kitova (VIDEO)

Da ste se našli na ovom mestu, da li biste bili zadivljeni ili prestravljeni?

Snimak koji uliva strahopoštovanje pokazuje jato kitova koje "pleše" kroz okean baš ispod čamca-jednoseda.

Spektakularan snimak zabeležen je na Havajima, a objavljen na Fejsbuk stranici Magic Nature na kojoj je imao više od tri i po miliona pregleda.

Dok je, verovatno prestravljen, usamljeni čovek sedeo na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << čamcu, jeda nod kitova, takozvani grbavi kit, umalo se nije sudario sa njim.

Ovaj video zabeležio je fotograf pod imenom Uheheu, koji objašnjava da se na snimku vide četiri kita od po 30 tona.

Svake godine, između novembra i maja ovi ogromni sisari putuju kroz kroz Havaje tokom svoje zimske migracije kroz Severni Pacifik.

Zahvaljujući činjenici da su u trenutku kada su bili na granici izumiranja postali zaštićena vrsta, danas ta populacija broji oko 20.000 primeraka. 1966. godine bilo ih je tek oko 1.400.

Grbavi kit je poznat su po svojim pesmama i po neobično dugim prsnim perajima. Popularna su turistička atrakcija zbog svoje znatiželje zbog koje se približavaju brodovima i spektakularnih skokova iz vode.

Ova tri minuta će vam pokazati da nismo ni svesni koliko je prelepa zemlja u kojoj živimo

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.