Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtna kazna zbog svetogrđa na Facebooku

LAHORE - Sud za borbu protiv terorizma u Pakistanu izrekao je smrtnu presudu Tajmuru Razi koji je navodno odgovoran za bogohuljenje na društvenoj mreži Facebook.

Bogohuljenje je veoma osjetljiva tema u Pakistanu, gdje je kažnjiva uvreda proroka Muhameda i zbog čega više od desetine osuđenih čeka na izvršenje najteže kazne.

Državni tužilac iz oblasti Bahavalpur udaljene oko 500 kilometara južno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od grada Lahorea Šefik Kureši rekao je da je Raza osuđen jer je navodno iznosio uvredljive komentare protiv proroka Muhadema, njegovih žena i sljedbenika.

"Protivteroristički sud u Bahavalpuru izrekao mu je smrtnu kaznu. Ovo je prva smrtna kazna povezana sa društvenim medijima", kazao je Kureši.

On je istakao da je Raza uhapšen nakon što se poigravao sa bogohulnim i materijalom koji sadrži govor mržnje na svom telefonu na autobuskoj stanici u Bahavalpuru gdje ga je službenik suda priveo i oduzeo mu telefon.

Kureši je dodao da je materijal pronađen na telefonu uhapšenog doveo do izricanja smrtne presude.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.