Smenjen direktor knjaževačke EDB zbog objave na Fejsbuku

Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen direktor knjaževačke EDB zbog objave na Fejsbuku

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić smenio je direktora knjaževačke Elektrodistribucije Predraga Stojanovića zbog neprikladne objave na društvenoj mreži Fejsbuk, preneo je danas portal Insajder.

Grčić je za Insajder rekao da je Stojanoviću dostavljen aneks ugovora o radu kojim se razrešava dužnosti direktora i rasporedjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na drugo radno mesto.

Stojаnović je na Fejsbuku objavio neprikladnu fotografiju kao "ilustraciju" za objavu o raspisanom konkursu za prijem novih radnika, uz komentar "hitan prijem koleginica za rad na visini", što je naišlo na oštre kritike javnosti.

Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković ocenila je da "objаvа Stojаnovićа imа dodаtnu težinu s obzirom dа kаo nosilаc jаvne funkcije imа obаvezu dа se bori protiv rodnih stereotipа i diskriminаtornih stаvovа".

Stojanović je nakon kritika uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku.

Grčić je odmah posle incidenta rekao da će Stojanović biti smenjen.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Smenjen direktor EDB Knjaževac zbog objave na Fejsbuku

Izvor: B92, 05.Jan.2018

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović smenjen je sa te funkcije i raspoređen na drugo radno mesto zbog neprikladne objave na Fejsbuku...To je Tanjugu potvrdio direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić...Stojanović je inače, na svom profilu na Fejsbuku pre dva dana objavio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.