Smena zbog slike Vučića sa kečetom

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena zbog slike Vučića sa kečetom

Predsednik Skupštine Istočno Sarajevo, Dejan Šantić, ekspresno je smenjen sa funkcije zato što je na svom fejsbuk profilu postavio fotografiju predsednika Srbije sa kečetom, a sliku obrazložio tekstom sa nekoliko sočnih epiteta. U razgovoru za "Vesti", Šantić to ne negira, ali tvrdi da je neverovatno da neko bude smenjen samo zato što je nešto komentarisao na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fejsbuk profilu.

- Kada se priča oko moje izjave na fejsbuku "zakuvala", svi su očekivali da ću da povučem i fotografiju i tekst i time bi se prašina slegla, ali namerno to nisam uradio. Rekao sam ono što 90 posto građana Srpske misli o ulasku Srpske liste u Vladu Kosova.

Pritom ste izvređali predsednika Srbije?

- Ne smatram da sam izneo bilo šta toliko uvredljivo. Napisao sam ono što mislim, ali ne kao predsednik Skupštine ili funkcioner, već kao građaninDejan Šantić. Izvinite, ali mene je veoma pogodilo da Srbi na Kosovu ulaze u vladu sa ratnim zločincem. U RS se o tome nije moglo pročitati ni slovo. Svi su se bavili posetom Vučića Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ipak, kritikovali ste i što je Vučić dao više novca Bošnjacima nego Srbima?

- To nije tačno. Rekao sam da novac koji smo dobili nije Vučićev, već naroda Srbije. Valjda imam prava da imam svoj stav o tome.

Zbog toga ste ekspresno smenjeni?

- Smenjen sam zato što je izgleda dovoljno da nešto napišete na svom privatnom nalogu na društvenim mrežama. Ako je verovati navodima medija, smenjen sam zato što predsednik jedne zemlje čita fejsbuk naloge i reaguje kada mu nešto ne odgovara.

Vučić Vas je smenio?

- Potpuno mi je suludo da je predsednik Srbije pratio moj fejsbuk profil, ali pretpostavljam da mu je neko preneo šta sam napisao. Mediji su naveli da je Vučić odmah zatim zvao Dodika, a on svoje poslanike, jer je Srpska radikalna stranka kojoj pripadam u koaliciji sa SNSD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.