Smartfoni će nestati isto kao pejdžeri i faks mašine: Evo šta će ih zameniti

Izvor: Telegraf.rs, 05.Apr.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smartfoni će nestati isto kao pejdžeri i faks mašine: Evo šta će ih zameniti

Pametni telefoni bi uskoro mogli da nestanu na isti način na koji su nestali pejdžeri i faks mašine pre njih.

Iako smo najmanje jednu deceniju daleko od tog dana, temelje za skoro siguran kraj smartfona već polažu Ilon Mask, Microsoft, Facebook, Amazon i stotine hiljada startapova širom sveta, piše "Yahoo".

Šta će se dogoditi kada ih stvarno više ne bude?

Ako sagledamo smartfon iz drugog ugla, možemo doći do zaključka da je on, ustvari, uređaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u potpunosti nastao po modelu desktop računara, jer ima monitor, tastaturu i "miša" (ekran na dodir). Najsavremeniji pametni telefoni poseduju mnoge nove opcije i aplikacije, bolji ekran i kameru, bolju bateriju, VR opremu, kontrolu govorom, ličnog asistenta, ali su u suštini daleko od nečega potpuno revolucionarnog.

Sa druge strane, mali startapovi, ali i velike kompanije, svakim danom na tržište izbaciju mnogo novih proizvoda koji imaju i, neke ili sve, mogućnosti koje i ovi telefoni nude. I pored toga što ostvaruju relativo ograničen tržišni uspeh, može se očekivati da će uređaja kao što su Amazon Echo, Sony PlayStation VR ili Apple Watch biti sve više.

Foto: Amazon

Takođe, može se očekivati i da sve te "ekperimentalne" naprave i još novije tehnologije, u početnim fazama razvoja, stapaju u nešto što će nam, u osnovi, biti poznato, ali može da postane i nešto potpuno drugačije.

Tako, na primer, Microsoft, Facebook, Google i, od strane Google-a podržan, Magic Leap zajedno rade na samostalnom uređaju za virtuelnu realnost, koji će moći da projektuje 3D objekte direktno u ljudsko oko. Kruže glasine da i Apple radi na nečemu sličnom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pametni telefoni će nestati kao pejdžeri i faks mašine - evo šta će ih ZAMENITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2017

Svi stručnjaci su saglasni u vezi sa ovim...Pametni telefoni bi uskoro mogli da nestanu na isti način na koji su nestali pejdžeri i faks mašine pre njih. Iako smo najmanje jednu deceniju daleko od tog dana, temelje za skoro siguran kraj smartfona već polažu Elon Mask, Majkrosoft, Fejsbuk,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Pametni telefoni će umreti, a onda stiže nešto mnogo luđe

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2017, 05:30

Jednog dana, ne tako skoro doduše, ali ipak ranije nego što možemo i da zamislimo, pametni telefoni će nestati, i to na isti način na koji su nestali i pejdžeri i faks mašine pre njih...Iako smo najmanje jednu deceniju daleko od tog dana, temelje za skoro siguran kraj smartfona već polažu Ilon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.