Slamarska tehnika i zainteresovanost mladih za izradu likovnih predmeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 13:52

Slamarska tehnika i zainteresovanost mladih za izradu likovnih predmeta

Priču o osnovama slamarstva i značaju istog u očuvanju bunjevačke tradicije i kulture, možete od danas pogledati na oficijelnoj facebook stranici Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.

Stipan Budimčević, predsednik BLC "Lemeški Bunjevci" iz Svetozar Miletiča, govori o osnovama ove tehnike i svojim iskustvima u realizaciji brojnih sekcija slamarstva, kao i o zainteresovanosti mladih za ovu tehniku izrade likovnih predmeta.

Od ove nedelje u našoj online >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biblioteci dostupna je knjiga "Somborske niti Laze Kostića", čiji je autor Milan Stepanović, dok izložbu novosadske umetnice Marije Ranković možete pogledati u online galeriji. Više na ovom sajtu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.