Slaba tačka na Facebook-u ugrožava 500 miliona korisnika

Izvor: S media, 16.Avg.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba tačka na Facebook-u ugrožava 500 miliona korisnika

Na Facebook-u postoji jedna slaba tačka koja ugrožava privatnost Facebook korisnika i to svih 500 miliona bez obzira na to kako su podešena pravila o privatnosti.

Bug se može pronaći u stranici koja ukazuje na grešku pri pokušaju prijavljivanja, ukoliko se desi da korisnik unese netačnu lozinku.

Sistem automatski prikazuje stranicu koja ukazuje na grešku, međutim na toj strani prikazuju se puno ime i prezime korisnika zajedno sa slikom sa profila i nudi se nova prilika za unošenje lozinke.

Istina, ovako ne možete pristupiti nalogu za koji ne znate lozinku ali možete videti puno ime i prezime kao i fotografiju osobe.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.