Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonjanova: Stejt department bi nam zabranio da dišemo

Glavni i odgovorni urednik RT Margarita Simonjan izjavila je agenciji RIA Novosti da je ne iznenađuje blokada naloga televizije na Fejsbuku prema žalbi jedne od jedinica koju finansira američki Stejt departmenta radija „Slobodna Evropa“.

„Nisam iznenađena. Da može, Stejt department bi nam zabranio da dišemo“, rekla je Simonjanova.



Društvena mreža blokirala je funkciju objavljivanja linkova, fotografija i video-snimaka na stranici RT nakon emitovanja konferencije za novinare Baraka Obame.

Tokom emitovanja, televizija „Nastojaše vremja“ se žalila administraciji „Fejsbuka“, optuživši RT za narušavanje autorskih prava.

„Nastojaše vremja“ je projekat američkog radija „Slobodna Evropa“, koji finansira američki Stejt department.

Predstavnici ruske televizije saopštili su da sa njihove strane nije bilo nikakvog narušavanja i da je RT imao pravo da emituje taj događaj. Simonjanova je rekla da se televizija već obratila administraciji „Fejsbuka“ sa zahtevom za deblokiranje naloga, ali bez uspeha. „Nastavićemo da se zalažemo za deblokiranje“, dodala je ona.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Fejsbuk negirao da je blokada RT-a politički motivisana

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2017, 12:01

Kompanija „Fejsbuk“ negirala je da je privremeno ograničenje većeg broja funkcija na stranici televizije RT na engleskom jeziku na toj društvenoj mreži bilo politički motivisano, izjavila je administracija „Fejsbuka“ za agenciju RIA Novosti.. . U četvrtak je „Fejsbuk“ ograničio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.