Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam godina zatvora zbog kritike Su Ći

Nekadašnji politički komentator blizak mjanmarskoj vojnoj hunti osuđen je na sedam godina zatvora jer je na Fejsbuku kritikovao liderku zemlje Aung San Su Ći, saopštio je danas sud.

Ngar Min Sve je juče proglašen krivim za "pobunu" jer je pisao "uvredljive poruke protiv državne savetnice Aung San Su Ći i davao ljudima pogrešne predstave o njoj", rekao je protparol tužilaštva.

Sve je u vreme vladavine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vojne hunte pisao za državni list Global nju lajt of Mjanmar (Global New Light of Myanmar) i već godinama je poznat po stavovima protiv Su Ći, nekadašnje disidentkinje koja je od 2016. na vlasti.

On je 2014. osudio to što je tadašnji predsednik SAD Barak Obama tokom posete zagrlio Su Ći, rekavši da je to napad na mjanmarsku kulturu.

"Obama je dolazio dva puta. Donald Tramp još uvek nije. Očekujte poljubac... Dođite pre 2020", pisao je Sve. Dominacija partije Su Ći bi mogla biti ugrožena na izborima 2020, a analitičari smatraju da bi partija bivših lidera hunte mogla da napravi iznenađenje.

Trenutna afera se dešava u vreme kada je Su Ći na meti kritika zbog krize oko muslimanske manjine Rohindža, koju su UN nazvale genocidom.

Su Ći je prošle nedelje u Hanoju pravdala zatvaranje dva novinara Rojtersa koji su istraživali jedan masakr Rohindža.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.