Sarkozi koristi Fejsbuk za kampanju

Izvor: Blic, 25.Jan.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi koristi Fejsbuk za kampanju

Francuski predsednik Nikola Sarkozi započeo je intenzivnu medijsku ofanzivu, dok rezultati anketa pokazuju da će njegova konzervativna koalicija na predstojećim regionalnim izborima u martu pretrpeti težak poraz.

Pre njegovog pojavljivanja na francuskoj nacionalnoj televiziji u udarnom terminu, Sarkozi je predložio francuskim korisnicima internet stranice za druženje "Fejsbuk" da se uključe u program.

"Ne oklevajte da mi kažete o svojim sumnjama i pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o kojima smatrate da se treba govoriti", napisao je Sarkozi na svojoj stranici na "Fejsbuku" na kojoj ima više od 203 000 fanova.

Stranica "Fejsbuka" Protiv Nikole Sarkozija ima nešto više od 194 000 pristalica dok je stranica na kojoj se traži da se 27. mart proglasi "za dan bez Sarkozija" privukla oko 365. 000 članova.

Predstojeći regionalni izbori smatraju se za veliki test za Sarkozija i njegovu reformističku politiku.

Na izborima 2004. godine stranke levice osvojile su kontrolu nad 20 od 22 regiona u kopnenom delu Francuske. Ti rezultati smatrani su velikim porazom za Sarkozijevog prethodnika na funkciji predsednika Žaka Širaka i premijera Žan Pjera Refarena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.