Šampion Makedonije dovodi Amerikanke

Izvor: B92, 04.Jul.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion Makedonije dovodi Amerikanke

Američka košarkašica Kejtlin Matje (Kaitlyn Mathieu) će naredne sezone igrati za skopski Badel 1862, objavio je taj klub na svojoj fejsbuk stranici.

Kejtlin Matje, 188 centimatera visoka košarakašica, koja igra na poziciji krila i centra, druga je Amerikanka koju je kao pojačanje doveo ženski košarkaški šampion Makedonije.

U Skoplje dolazi iz danskog Lemviga sa kojim je osvojila 3. mesto u šampionatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Danske.

Matje je bila četvrti strelac (17.7 poena) i peti skakač (8.3 skokova) regularnog dela sezone, a zatim najbolji strelac doigravanja sa prosekom 19.6 poena po utakmici i drugi skakač (8.3).

Dvadesetčetvorogodišnja Amerikanka je u sezoni 2014/2015 nosila dres Hanover u drugoj nemačkoj ligi, a prethodno je, od 2010. do 2014. nastupala za američki koledž Vilijam i Meri” (William Camp Mary) u Prvoj diviziji NCAA lige.

Šampion Makedonije Badel 1862, koji će narede sezone nastupati u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (popularno nazvanoj Ženska jadranska liga), prošle sedmice se pojačao još jednom američkom košarkašicom, bekom Šonis Braun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.