Samo iz furune hleb lepo miriše (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 17.Jul.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo iz furune hleb lepo miriše (VIDEO)

Znanje, vredne ruke i stara furuna na drva koja polako peče garantuju miris domaćeg hleba koji uglavnom pamtimo iz ranog detinjstva.

Danas je prava retkost zateći ženu kojaj sedi pored Smederevca i čeka da hleb naraste u rerni, mek kao svila, sa mirisom koji vraća najtananija sputana sećanja.

Imali smo tu sreću da zateknemo osamdesetogodišnju Smiljanu Urošević u svom dvorištu, u zaseoku Gornje Polje nadomak Grdelice, kako iz Smederevca vadi tepsiju rumenog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << hleba, a od poznatog mirisa koji nas je podsetio na naše bake, sva čula su nam preživela mali šok.

Recept – Znanje, vredne ruke i stara furuna

Ima li šta lepše od mirisa domaćeg hleba? Pucka i krcka onako vruć… Otvoriće vam apetit i kad niste gladniopširnije na wwww.juGmedia.rs

Posted by Jugmedia on Уторак, 17. јул 2018.

Bez aditiva, samo malo vode, kvasca i brašna”, kaže nam kratko baka Smilja, očigledno ne želeći da nam u potpunosti otkrije recept.

Hleb je spremila za ćerku i unuku koje su joj ovih dana u poseti, a mi smo ipak uspeli da “iščačkamo” tajnu njegove pripreme:

Sastojci:

500 g brašna

1 supena kašika soli

1 pakovanje svežeg kvasca (40 g)

Priprema:

Staviti kvasac u brašno, dodati so i vodu po potrebi. Izmešajte dobro, da se izgube grudvice. Ostaviti testo da naraste. Posuti brašno na sto, pa rukom uzimajte komade testa i oblikujte.

Staviti u podmazan pleh i peći na 200 C oko 15 minuta, nakon toga smanjiti na 140 C dok se ne ispeku.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.