Šamar za svaki izlazak na Fejsbuk

Izvor: B92, 22.Okt.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamar za svaki izlazak na Fejsbuk

Amerikanac Maniš Seti posegao je za radikalnim rešenjem kako bi sebe primorao da bude stalno koncentrisan na radnom mestu i pre svega zaboravio na društvene mreže koje mu skreću pažnju sa posla.

Ovaj programer iz San Franciska, koji je po sopstvenom priznanju provodio previše vremena na Fejsbuku, zaposlio je ženu da ga za osam dolara po satu ošamari svaki put kada se uloguje na popularnu društvenu mrežu.

Za Setija je Fejsbuk bio prava opsesija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Panika ga je uhvatila kada je izračunao da na njemu provodi blizu 30 sati nedeljno.

Uz pomoć nove saradnice, posebno njene desne šake, programer je svoju produktivnost povećao sa 38 na 98 odsto.

U oglasu koji je postavio preko Interneta pisalo je: "Kada vidite da gubim vreme, treba da vičete na mene i ako je potrebno lupite mi šamar".

"Plata je osam dolara na sat uz mogućnost da istovremeno obavljate posao na svom kompjuteru".

Za manje od sat vremena, Seti je dobio više od 20 ponuda, a "posao" je dobila devojka po imenu Kara.

"Kara me povremeno ošamari. Ali, ono što mi drži koncentraciju nije strah od samog šamara već činjenica da neko sedi pored mene i podstiče me da se fokusiram i radim", kazao je u izjavi za "Hafington post".

"Kara je poput nekog šefa. Ona zna šta treba da uradim i tera me da na vreme obavim sve svoje zadatke", objasnio je on.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaposlio ženu da ga šamara zbog Fejsbuka

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2012

Bloger iz San Franciska zaposlio je jednu ženu za osam dolara na sat da mu lupa šamare, ali samo ako tokom radnog vremena ode na Fejsbuk.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kad god poseti Facebook dobije šamar!

Izvor: ItRešenja.com, 22.Okt.2012

Amerikanac Maniš Seti posegao je za radikalnim rešenjem kako bi sebe primorao da bude stalno koncentrisan na radnom mestu i pre svega zaboravio na društvene mreže, a posebno Facebook, koje mu skreću pažnju sa posla. Ovaj programer iz San Franciska, …The post Kad god poseti Facebook dobije šamar!...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.