SRBI BLOKIRALI FEJSBUK!

Izvor: Kurir, 11.Sep.2011, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI BLOKIRALI FEJSBUK!

NOVI SAD - Genijalci! Novosađani Nebojša Vislavski (27), Marko Vujatović (26) i Tomislav Kukić (29) proizveli su program „FB limiter“, koji delimično ili potpuno može da blokira pristup Fejsbuku.

NOVI SAD - Genijalci!

Novosađani Nebojša Vislavski (27), Marko Vujatović (26) i Tomislav Kukić (29) proizveli su program „FB limiter“, koji delimično ili potpuno može da blokira pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Fejsbuku.

- Postoje četiri opcije programa. „Tajm lok“ je opcija predviđena za blokiranje u određeno vreme, što se može primeniti u firmama, a zaposleni tokom pauze mogu odblokirati pristup Fejsbuku. „Durejšen lok“ blokira pristup nakon isteka određenog vremena koje je korisnik proveo na toj stranici - rekao je Vislavski agenciji Beta. On dodaje da je ova opcija idealna za roditelje koji žele da ograniče deci vreme na Fejsbuku, pošto se profil automatski gasi.

- „Total lok“ je opcija koja potpuno blokira pristup Fejsbuku i ona je postala popularna među studentima, koji na taj način mogu sami sebi potpuno da „zabrane“ pristup Fejsbuku dok spremaju ispite.

U poslednje dve sedmice, otkako je „FB limiter“ osmišljen, program je sa interneta skinulo oko 200.000 ljudi.

Vislavski je najavio da će uskoro ponuditi i besplatnu aplikaciju „Gold monitor“, namenjenu praćenju korišćenja internetskih sajtova po firmama, kao i aplikaciju „Gold limiter“, koja blokira sajtove za odrasle.

(A. G)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.