SOVJETI IZJEDNAČENI SA TERORISTIMA?! Fejsbuk uklanja fotografije sa Zastavom pobede nad Rajhstagom

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 18:33

SOVJETI IZJEDNAČENI SA TERORISTIMA?! Fejsbuk uklanja fotografije sa Zastavom pobede nad Rajhstagom

Na koji način znamenje pobede krši pravila nije precizirano

Korisnici društvene mreže Fejsbuk žale se da ta mreža uklanja postove s fotografijom na kojoj se vidi Zastava pobede nad Rajhstagom u Berlinu na kraju Drugog svetskog rata.

Obrazloženje je da se "krše društvene norme kada je reč o opasnim ljudima i organizacijama".

Norme, kako se navodi u obrazloženju, "imaju za cilj da se spreči nanošenje štete bilo kome u stvarnom svetu". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Društvena mreža navodi da autori postova ne treba da podržavaju teroriste, aktivnosti zasnovane na netrpeljivosti, masovna ili serijska ubistva, trgovinu ljudima, nasilje ili kriminal.

Na koji je način znamenje pobede u Drugom svetskom ratu povezano s tim pravilima nije precizirano.

- Ako to nije sramota onda ja ne znam značenje te reči. Dve minute nakon postavljanja slike ona je bila blokirana - piše jedan od korisnika Fejsbuka Sergej Zvjagincev.

Nakon što su se ljudi žalili mreža je neke fotografije odblokirala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FEJSBUK CRVENU ARMIJU PROGLASIO TERORISTIMA: Uklanja postove sa slikom zastave pobede iznad Rajhstaga 1945. godine

Izvor: Kurir, 09.Maj.2020

Korisnici društvene mreže Fejsbuk žale se da ta mreža uklanja postove s fotografijom na kojoj se vidi Zastava pobede na Rajhstagom u Berlinu na kraju Drugog svetskog rata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.