ŠEFICA FEJSBUKA PITA SAMO JEDNO PITANJE NA INTERVJUU! Ako nemate odgovor, pozdravite se sa poslom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEFICA FEJSBUKA PITA SAMO JEDNO PITANJE NA INTERVJUU! Ako nemate odgovor, pozdravite se sa poslom (VIDEO)

Džuli Žuo je potpredsednica sektora za dizajn proizvoda u Fejsbuku, a pored toga vodi tim kreativaca zaduženih za dizajn najpoznatije društvene mreže na svetu.

Svoj put u ovoj kompanija započela je kao pripravnica pre čitavu deceniju, kada je imala svega 22 godine.

Uporan rad i trud dovele su je do liderske pozicije, a trenutno rukovodi ekipom od 250 ljudi, a ova brojka neprekidno raste. Kako joj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je cilj da oko sebe okupi isključivo kvalitnete i sposobne ljude osmislila je ključno pitanje za razgovor za posao koje joj otkriva o kakvom je kandidatu reč.

Naime, umesto da kandidatu postavi ono uobičajeno pitanje "Reci nam nešto više o sebi", Džuli ih pita: "Zamisli sebe za tri godine. Šta se nadaš da će tad biti drugačije vezano za tebe u odnosu na trenutnu situaciju?"

Ova mlada dama ističe da joj odgovor na ovo pitanje truža uvid u tri aspekta - koliko je kandidat ambiciozan, koliko je orijentisan prema ostvarenju ciljeva i koliko je svestan sebe i svojih karakteristika.

Naime, za nju je presudna osobina želja za razvojem, učenjem i napredovanjem, a čak i kad kandidat ne ispunjava sve uslove, može da dobije posao ako su mu ove crte izražene. Džoli tvrdi da su najbolji radnici oni koji imaju viziju za budućnost i razmišljaju gde će dalje, a ne gde su bili.

Ona, takođe, kandidate zamoli da joj objasne najtežu situaciju kroz koju su prošli u životu, a potom ih pita šta bi uradili drugačije da mogu da krenu ispočetka. Tvrdi da na taj način može da sazna da li uče iz prošlosti ili misle da su stvari van njihove kontrole.

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.