SDPS za bolju bezbednost žena, Ivan Bauer delio pomorandže Voždovčanina

Izvor: Press, 25.Nov.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS za bolju bezbednost žena, Ivan Bauer delio pomorandže Voždovčanina

Kako se navodi u saopštenju SDPS, aktivisti te stranke, predvođeni poslanikom i šefom Izbornog štaba za Voždovac Ivanom Bauerom, razgovarali su sa stanovnicama Voždovca i delili im pomorandže, pošto su Ujedinjene nacije današnji dan nazvale "Narandžasti dan".

Bauer je objasnio da je SDPS, po ugledu na slične akcije Ujedinjenih nacija, pre nekoliko dana pokrenula inicijativu na Fejsbuku i Tviteru pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Bezbedan Voždovac za žene i devojke". 

U okviru te akcije, rekao je Bauer, građani će biti upoznati sa problemom nasilja nad ženama i devojkama, a diskutovaće se o konkretnim problemima s kojima su se stanovnice Voždovca suočavale, sa mogućim rešenjima, primenljivim iskustvima iz drugih zemalja i slično. 

"Okupili smo se u pet do 12 da ukažemo na postojanje problema nasilja nad ženama i nedovoljno aktivnu ulogu društva u njegovom rešavanju. Naši članovi i simpatizeri razgovaraće sa građanima o načinu na koji bi problem nebezbednosti žena na teritoriji Voždovca, ali i šire, mogao da se smanji", rekao je Bauer. 

Bauer je rekao i da je ljudski da se, makar danas, svi dobro zamisle nad problemom nasilja nad ženama i da se nešto učini.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.