Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija upozorila Fejsbuk, Tviter i Gugl na moguće sankcije

Šef ruske Federalne službe za nadzor u oblasti veze, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija (Roskomnadzor), Aleksandar Žarov zatražio je od Fejsbuka, Tvitera i Gugla da poštuju zahteve ruskog zakonodavsta.

On je podsetio da se mogu suočiti sa sankcijama ako nastave "nezakonite radnje" u Rusiji. Radi se o kazni i blokiranju stranica s protivpravnim informacijama, preneo je Tas.

Ranije je zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << šefa Roskomnadzora Maksim Ksenzov u dopisu Guglu, Fejsbuku i Tviteru ukazao da te kompanije ne poštuju zahteve ruskog zakona o blogerima (kako se obično nazivaju izmene i dopune zakona o informacijama, informacionim tehnologijama i zaštiti informacija).

Te kompanije nisu dostavile tražene podatke o dnevnoj posećenosti njihovih stranica, kao ni podatke koji omogućavaju da se identifikuju vlasnici naloga koje dnevno poseti više od 3.000 ljudi.

Udopisima Ksenzov je takodje ukazivao da, ako kompanije ne uklone sa svojih sajtova "informacije koje sadže pozive na masovne nerede i učešće u ekstremističkim aktivnosti" i učešće u nedozvoljenim javnim događajima, Roskomnadzor će biti prinuđen da "ograniči pristup informacionim resursima na kojima su postavljene takve informacije".

Služba je više puta obaveštavala tri firme o prisustvu takvih informacija na njihovim sajtovima.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rampa Rusije Guglu, Tviteru i FB

Izvor: B92, 20.Maj.2015

Šef ruskog Roskomnadzora, Aleksandar Žarov zatražio je od Fejsbuka, Tvitera i Gugla da poštuju zahteve ruskog zakonodavsta...On je podsetio da se mogu suočiti sa sankcijama ako nastave "nezakonite radnje" u Rusiji. Radi se o kazni i blokiranju stranica s protivpravnim informacijama, preneo je Tas...Ranije...

Nastavak na B92...

Rusi prijete Facebooku, Twitteru i Googleu

Izvor: Capital.ba, 21.Maj.2015, 07:05

MOSKVA, Šef ruske Federalne službe za nadzor u oblasti veze, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija Aleksandar Žarov zatražio je od Facebooka, Twittera i Googlea da poštuju zahtjeve ruskog zakonodavstva. Šef ruske Federalne službe za nadzor u oblasti veze, informacionih tehnologija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.