Izvor: RadioCity.rs, 09.Jan.2021, 22:51

Roditelj verbalno nasrnuo na trijažnu sestru u vrtiću "Bambi", ona se oglasila na fejsbuku

Ovaj nemili događaj desio se 5. januara, a Javna predškolska ustanova "Pčelica" osudila je ovaj napad opisujući ga kao "slučaj ozbiljnog nasilja koji je uznemirio sve zaposlene u ustanovi". Oni su u javnom saopštenju objasnili da je trijažna sestra postupila po naredbi Kriznog štaba i epidemiološke službe. Naime, u vrtiću se pojavio slučaj deteta jaslenog uzrasta pozitivnog na koronavirus. Sestra je zbog toga procenila da ovo dete koje je uporno kašljalo treba uputiti izabranom pedijatru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << rekli su u Pčelici.

"Nakon usmenog pojašnjenja i obrazloženja ocu koji pri preuzimanju deteta nije imao zaštitnu masku, usledio je verbalni napad uvredama, najprimitivnijim psovkama, pretnjom, zastrašivanjem, upitanjem prsta do ivice nosa, pokušajem da se u vrtić uđe silom i pod pretnjom. Scene nasilničkog ponašanja su sigurni smo ostavile nesagledive posledice na dete, koje je sve vreme prislonjeno glavom na rame oca bilo prinuđeno da sluša i prisustvuje takvim scenama nasilja", saopštili su iz Pčelice i dodali da su razgovor sa ocem deteta nakon toga pokušali da nastave ostali zaposleni, ali bezuspešno.
Nakon što su čoveku objasnili da je svaki problem rešiv i da je u ustanovi nedopustiv bilo kakav oblik nasilja nad zaposlenima, on je zajedno sa detetom pokušao da nasilno uđe u objekat, izjavili su iz Pčelice.
Nakon ovog događaja, trijažna sestra obratila se na društvenoj mreži "Fejsbuk". Ona se, između ostalog, zahvalila roditeljima sa kojima je imala lepu saradnju, ali je naglasila da je većini roditelja vrtić potreba ne samo zbog posla, već i kao odmor od dece.
"Mi nismo otirač, bokser džak, psihosavetovalište, lek za nervozu i nezadovoljstvo da nas množite nulom neuvažavajući vaspitni i životni uticaj koji imamo na vašu decu, a ponajmanje smo vaši neprijatelji", rekla je ona i dodala da roditelji treba da pročitaju postupak i obavezu ustanove u slučaju pojave infekcije, da budu solidarni i odgovorni, kao i da brinu o sebi i drugima. "Nemojte biti sebični, bahati, drski i bezobrazni, varaju vas ako mislite da takvim ponašanjem možete doći do cilja", zaključila je trijažna sestra u svom obraćanju.
O incidentu je obaveštena i policija, službena lica sačinila su zapisnik, a o događaju je obavešten i javni tužilac.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.