Razbojnici kradu sa čipom

Izvor: BKTV News, 09.Dec.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnici kradu sa čipom

Društvenim mrežama kruži upozorenje da kriminalci u igračkice i priveske koje besplatno dele na pumpama stavljaju lokatore na osnovu kojih znaju gde su im žrtve.
Lopovi su smislili skuplji, ali i efikasniji način za pljačku! U igračkice i priveske koje besplatno dele na benzinskim pumpama stavljaju čipove, na osnovu kojih u svakom trenutku znaju gde su im žrtve, a onda im dolaze do stanova i kuća i kradu sve vrednosti na koje nalete!
Upozorenje na razbojnike, rumunske državljane, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << najpre se pre nekoliko dana pojavilo na društvenoj mreži Fejsbuk. U poruci je stajalo da kupci na benzinskim stanicama ne uzimaju jelkice i druge sitnice koje se dele za džabe jer odmah postaju meta pljačkaša!
”Ovo nije prvi put da lopovi deluju na ovakav način, nedavno je ista priča kružila i Hrvatskom. Sasvim je moguće u igračkicu ili nakit ubaciti čip ili lokator. Razbojnici bi morali da imaju i neku vrstu operativnog centra iz kog bi nadgledali i pratili kretanje osobe koja se našla na njihovoj meti. Oni, takođe, mogu da direktno s pumpe ili parkinga prate građane do njihovih domova kako bi otkrili na kojoj adresi žive”, rekao je bivši policajac koji je insistirao na anonimnosti.
Ovakav način pljačkanja građana zahteva i veća novčana ulaganja u sofisticiranu opremu.
”Stavljanje čipova u priveske poprilično je skupo, ali i to je isplativo ako su lopovi uvereni da će iz kuća i stanova u koje upadaju odneti novac, zlato i tehničke uređaje i time zaraditi mnogo više od novca uloženog u opremu! Koliko znam, policija nije imala takvih prijava, što ne znači da građani nisu bili na meti ovih pljačkaša”, kaže bivši policajac.
Izvor: kurir.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.