Ratoborni fejsbuk-ministar Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratoborni fejsbuk-ministar Ukrajine

29.04.2014. -

Baš čudni neki ministri u Ukrajini – umesto zvaničnih saopštenja MUP, MSP itd., ukrajinski vršioci državnih dužnosti vode fejsbuk. Oni tamo pišu naređenja, vode antiterorističku operaciju, dobijaju savete.

Tipični ministar današnje ukrajinske vlade je ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov. Za njega je fejsbuk postao način života. Ovako je jednom prilikom napisao ministar:

“U noći me je razbudio poziv sa posla. San >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je otišao, otvorio sam komp, pogledao poruke, komentare, savete na fejsbuku”.

12 aprila ministar je na svom nalogu objavio početak antiterorističke operacije protiv neposlušnog naroda na istoku zemlje, obećavši da će do ponoći čitav Donbas staviti na kolena ili će se upucati. Sa kreveta iz svoje kuće je komandovao na fejsbuku:

„Kramatorsk (Donjecka oblast) U toku je napad...Nepoznate osobe pucaju na regionalni SUP. Milicija odgovara. U toku je razmena vatre...Ukrajinska vlast razmatra današnje događaje kao spoljnu agresiju od strane Rusije. Hitno je sazvan SNBO (Savet nacionalne bezbednosti i odbrane). Snage MUP i MO Ukrajine ispunjavaju operativni plan reagovanja. Počela je ATO u Slavjansku. Rukovodi ATC SBU Ukrajine. Zadejstvovane su sve jedinice. S bogom!“

Naravno, antiterorstička operacija je doživela krah, a ministar se nije upucao. Ja nemam ništa protiv njega, ali reč je reč.

Fejsbuk-ministar svoj patriotizam dokazuje tako što je zaposlenima u MUP-u zabranio da nose georgijevske lente.

„Poslali su mi neki snimak na kome se na patrolnim kolima u Lugansku nalazila georgijevska lenta. Proverili smo. Izveštava načelnik oblasne policije: “Proverili smo sva službena vozila. Svi koji žele da stavljaju na uniformi i kolima druge simbole osim državnih, predložili su im da napuste policiju i onda neka se kite lentama koliko hoće“.

Osim borbe sa mirnim žiteljima jugo-istoka zemlje, naš heroj je objavio rat i korupciji:

„Kada u nekoliko dana postaneš ključni problem za niz oligarhijsko-korupcionaških grupa, počevši od gasnih barona, naftnih careva... i njihovih pokrovitelja – spreman si na sve.“

Treba, ipak, podsetiti da ni Avakov nije sirotovao za vreme prošle vlasti. On je čak bio i gubernator Harkova. Rezultat njegovog rada je da je u januaru 2012. godine protiv njega bila podignuta optužnica za mahinacije oko zemljišta. Spasavajući se zatvora, pobegao je u Italiju. Čak je protiv njega bila raspisana i poternica Interpola. On se uspeo vratiti kući tek nakon što je bio izabran za poslanika u Vrhovnoj Radi i time dobio imunitet. Njegovo bogatstvo se procenjuje na „bednih“ 189 miliona dolara.

Već sledeće 2013. godine, Avakov se našao u centru gej-skandala. Njega i deputata Aleksandra Kirša optužili su za zavođenje maloletnog Maksima koji je sve priznao pred kamerama. Ministar je upoznao dečaka preko interneta! Sudski proces se završio donošenjem absurdne presude - pošto nije bilo „naneseno lakih telesnih povreda tokom zavođenja“, istražni sud Harkovske oblasti je odlučio da obustavi sudski proces.

Ali, za Avakova danas pravi košmar predstavlja „Desni sektor“. Ova radikalna grupa optužuje ministra za ubistvo njihovog „sabrata“ Saška Bilova. Otkrivanjem pošte Avakova, nakon kiber-napada „Kiberberkuta“ od 22 aprila, ministar se još jednom našao u više nego neugodnoj situaciji. Sudeći po pismima Avakova, Avakov je zaista planirao ubistvo, a ne hapšenje Bilova. Kao kompenzaciju za njegovu smrt, nova kijevska vlast se obavezala da preda lideru „Desnog centra“ Dmitriju Jarošu pripadnike policije „Berkut“.

Iz prepiske sa novinarom Dmitrijem Brukom od 9 aprila vidi se kako prvi žandarm Ukrajine uklanja neugodne novinare.

Dmitrij Bruk: „Arsen Borisovič, ta gnjida koja ima uticaj kod proruskih kurvi i dobro ih organizuje – Kostik Dolgov – još dugo će biti na slobodi? To pitanje ne daje mira svim novinarima u gradu((((...“

Arsen Avakov: Sutra ću poslati određenu grupu iz Kijeva. Oštro ćemo pakovati.

Dmitrij Bruk: "URAA!!!!!!!!!!!"

10 dana kasnije, lider harkovskog antimajdana, novinar Konstantin Dolgov uhapšen je na 2 meseca.

Ministar, umešan u razne vrste mahinacija, zavođenje maloletnika i ubistvo, teško može računati na podršku svojih kolega i samog naroda. Možda je to jedan od razloga kraha svih njegovih pokušaja da pokori jugo-istok zemlje.

Milena Cmiljanić,

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Facebook,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.