Raspisana poternica za Počučom

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisana poternica za Počučom

Viši sud u Beogradu naložio je raspisivanje poternice za bivšim portaprolom protivterorističkih jedinica policije Radomirom Počučom (44) jer izbegava da se pojavi na suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost "Žena u crnom" pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka.

Sud mu je takođe odredio pritvor do 30 dana.

Početak suđenja Počuči je u više navrata odlagan jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << on nije pojavljivao u sudu, a sud je nekoliko puta slao dopise policiji da ga privede, ali on nikada nije pronađen na prijavljenoj adresi.

Počuča se u međuvremenu oglašavao putem Fejsbuka navodeći da je u Ukrajini gde se bori na strani proruskih trupa.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu. Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

Za to krivično delo nije predviđena obavezna odbrana od strane advokata, koji su već dva i po meseca u štrajku.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud naložio raspisivanje poternice za Počučom

Izvor: RTS, 27.Nov.2014

Pošto izbegava da se pojavi na suđenju, Viši sud u Beogradu naložio je raspisivanje poternice za bivšim portaprolom protivterorističkih jedinica policije Radomirom Počučom. ..Počuči se sudi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost "Žena u crnom" pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka...Sud mu...

Nastavak na RTS...

Raspisana poternica za Radomirom Počučom

Izvor: Blic, 27.Nov.2014

Pošto izbegava da se pojavi na suđenju, Viši sud u Beogradu naložio je raspisivanje poternice za bivšim portaprolom Protivterorističke jedinice policije Radomirom Počučom. Počuči se sudi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost "Žena u crnom" pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka...Sud mu je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.