Pupovac iskritikovao hrvatski Odbor za Ustav zbog Tompsona, ovaj mu odmah odgovorio na Fejsbuku

Izvor: Telegraf.rs, 14.Dec.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac iskritikovao hrvatski Odbor za Ustav zbog Tompsona, ovaj mu odmah odgovorio na Fejsbuku

Promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pevač i nacionalista Marko Perković Tompson na društvenim mrežama odgovorio je na "prozivke" Miloradu Pupovcu izrečene na sednici Odbora za Ustav.

Prenosimo vam njegov status u celosti:

"Zanimljivo, Pupovac bi zabranio mladima slušati Thompsona. Očekujemo od zastupnika u Hrvatskom državnom saboru da zatraže javno pojašnjenje od saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca, što je mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pod tvrdnjom kako je nedopustivo da djeca slušaju Thompsona u autobusima prilikom posjeta spomen obilježjima", stoji na Fejsbuk stranici Marka Perkovića Tompsona.

- Kad mladi posećuju spomen-područja, u knjigama crtaju kukaste krstove, ušata U, a u autobusu slušaju Tompsona. Ako to mislimo da zaustavimo nejasnim odnosom, mislim da se varamo, jer ako mi ne možemo poslati jasnu poruku, onda je sasvim sigurno da to neće ni Vladino Poverenstvo - rekao je Pupovac, zastupnik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća, na Odboru na kojem se raspravljalo o ploči HOS-a u Jasenovcu.

Podsetimo, Saborski odbor za Ustav zaključio je danas da postavljanje spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu na kojoj je uklesan ustaški pozdrav "Za dom spremni" vređa žrtve tog ustaškog logora i pozvao nadležne da to obeležje ukloni.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.