Proverite Facebook podešavanja privatnosti!

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proverite Facebook podešavanja privatnosti!

Google od nedavno može da pretražujte informacije koje su dostupne u Facebook aplikaciji.

Ranije smo pisali da bi bilo poželno s vremena na vreme pogledati i ažurirati Facebook i Google podešavanja privatnosti. Verovatno ćete reći da treba da uradite to, ali da ste zauzeti i da ćete odložiti za neki drugi dan.

Ako ste jedan od tih korisnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razmislite ponovo. Pitate se zašto biste to uradili?

Odgovor leži u nedavnom dogovoru Google i Facebook kompanija koji omogućava Google-u da indeksira Facebook aplikacije.

I dok vesti ukazuju da postoji kooperacija između ove dve kompanije, pretraga je ograničena na javne objave i informacije, dosta slično onome što je do sada bilo dostupno na desktopu. Privatnost je ono na šta treba da obratite pažnju, piše na Kaspersky blogu.

U suštini, prema Wall Street Journal-u, odluka Facebook-a da dozvoli Google-u da koristi tehnologiju u svojim aplikacijama govori da kompanija ipak dobija neke pogodnosti od saradnje. Google pretraga može da dovede korisnike Facebook-u koji će tu i ostati.

"Ako ne plaćate neki proizvod, vi ste proizvod.“

Check what personal data you are sharing via Google services https://t.co/QBw9Svcznypic.twitter.com/NNAYscyYuN

— Eugene Kaspersky (@e_kaspersky) November 17, 2015

Svi mi volimo besplatne stvari, i verovatno niko ne čita pravila privatnosti kada se prijavljuje za korišćenje nekih aplikacija ili servisa. Međutim, korisnici bi trebalo da obrate pažnju kada je privatnost u pitanju. Pogotovo sada kada Google ima bolji, veći pristup informacijama u aplikaciji.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.