Prosečna plata sledeće godine 600 evra

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 10:47

"Prosečna plata sledeće godine 600 evra"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će od 1. januara sledeće godine plata u Srbiji biti veća od 600 evra.

Naveo je i da će u Beogradu ona biti preko 770 ili 780 evra, kao i da će ova godina biti završena sa BDP-om većim od 50 milijardi evra.

Vućić je novinarima saopštio i da je MMF prognozirao privredni rast Srbije od 6 odsto.

Obilazeći punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd, predsednik je ocenio da je procena "neverovatna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Srbiju".

"MMF je promenio projekcije za Srbiju - sada je na 6 odsto. Izuzetno sam ponosan najvnovijom prognozom, koju sam dobio sinoć oko 22 ili 22.30 sati, da je MMF promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi 5 odsto. EK je takođe promenila prognozu i rekla da će biti 5,3 odsto i sada je i MMF promenio na 6 odsto", naveo je Vučić.

Takođe, MMF kaže da Srbija ove godine uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i investicione radove neće imati javni dug veći od 60,3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Od 1. januara 2022. prosečna plata biće 600 evra

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će 1. januara sledeće godine prosečna plata u Srbiji biti 600 evra.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.