Profesorka koja je izbacila nogu, vraćena na posao

Izvor: Mondo, 26.Maj.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesorka koja je izbacila nogu, vraćena na posao

Profesorka Medicinske škole u Podgorici, koja je bila najurena zbog slobodnije fotografije sa maturske večeri, vraćena na posao.

Foto: facebook- print scr

Profesorka Medicinske škole u Podgorici Vera Dabanović bila je glavna tema medija u Crnoj Gori, pa i u regionu, zbog fotografije sa maturske večeri na kojoj joj je poza bila slobodnija - prebacila je nogu preko ramena svog kolege.

Zbog toga je bila izbačena iz škole! Međutim, đaci su stali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uz nju i u znak protesta nisu išli na nastavu.

Nakon tog pritiska (a umešalo se i Ministarstvo prosvete Crne Gore), direktor škole Branimir Kostić preinačio je odluku i vratio je na posao. Biće samo novčano kažnjena.

"Doneo sam odluku da nastavnica Vera Dabanović nastavi rad do završetka školske godine, a da joj se odbije 20 odsto od mesečnog honorara. Protiv nastavnika Radoša Malidžana, koji je u stalnom radnom odnosu u Medicinskoj školi, pokrenut je disciplinski postupak, nakon kojeg će biti izrečena disciplinska mera. Nakon ove odluke nadam se da će učenici ući u učionice", rekao je Kostić Televiziji Vijesti.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica: Dali joj otkaz zbog fotografije, đaci brane profesorku

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2015

OKO pedesetak maturanata i učenika trećeg razreda Medicinske škole u Podgorici protestovalo je u ponedeljak ispred Ministarstva prosvete i Medicinske škole tražeći da se povuče odluka kojom je profesorka Vera Dabanović zbog sporne fotografije sa obnaženom nogom na maturskoj večeri dobila otkaz....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.