Prodat hotel Slavija: Poznato šta će novi vlasnik da uradi

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 14:50

Prodat hotel "Slavija": Poznato šta će novi vlasnik da uradi

Ministar Slobodan Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima kompanije "Matijević" ugovor o prodaji hotela Slavija, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ovim je, prema saopštenju ministarstva, privatizacioni proces hotela Slavija završen.

Kako je za Kurir rekao Petar Matijević, ugovorna obaveza im nalaže da oba objekta nastave da se bave hotelijerstvom, a u planu je i da se u rekonstrukciju malog hotela uloži 2,5 miliona evra.

"Veliki hotel, neboder >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo srušiti i najkasnije do EXPO 2027 i izgradićemo novi sa četiri do pet zvezdica. Sadašnji objekat nema parking, pa je u planu da se u podrumu na dve do tri etaže izgradi prostor za parkiranje gostiju. Samo za papire biće nam potrebno oko dve godine, ali nadamo se da će sve biti završeno u planiranom roku. Biće to reprezentativan hotel kakav Beograd nema", kaže Matijević.

Ministarstvo privrede je oglasilo prodaju hotela pre tri meseca, a početna cena je bila 24,94 miliona evra.

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresovano za kupovinu preduzeća Slavija hoteli, jedino je kompanija Matijević – čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, dostavila i ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u samom centru Beograda, objavio je nedavno Biznis.rs.

Svi zainteresovani za učešće u postupku privatizacije Slavija hotela bili su u obavezi da uplate i depozit u iznosu od 2,49 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hotel Slavija u vlasništvu kompanije Matijević - potpisan ugovor

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2024

Ministar privrede Slobodan Cvetković je danas sa predstavnicima kompanije „Matijević“, potpisao ugovor o prodaji hotela Slavija, čime je ovaj privatizacioni proces završen, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.