Pritvorenik zapalio ćeliju!

Izvor: Press, 17.Jan.2011, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvorenik zapalio ćeliju!

Vladimir D. (27) iz Zaklopače izazvao požar u policijskoj stanici u Grockoj, u koju je priveden zbog pretnji poznanici. Lekari u poslednji čas spasli Vladimira
Vladimir D. (27) iz Zaklopače kod Beograda izazvao je požar u ćeliji policijske stanice u Grockoj u koju je priveden jer je pretio poznanici! Kako Press saznaje, Vladimir je u teškom stanju prebačen na VMA, na kojem su mu lekari u poslednji čas spasli život!
Drama u Grockoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odigrala se u noći između petka i subote, kada je Vladimir priveden u policijsku stanicu.
Pretnje preko Fejsbuka
- Vladimir D. je doveden na saslušanje jer smo dobili prijavu da je preko Fejsbuka uznemiravao i pretio poznanici sa kojom je navodno bio u vezi. Njemu je određen policijski pritvor od 48 sati. Dežurni policajci napravili su propust kada su ga priveli u ćeliju. Vladimir je i pored pretresa uspeo da unese šibicu i upaljač. On je potom zapalio ćebe i stvari u ćeliji! Vatra je ubrzo počela da se širi. Policajci su brzo uleteli u ćeliju i jedva izvukli Vladimira koji se ubrzo onesvestio - kaže za Press izvor blizak iz istrage i dodaje:
- Pritvorenik je brzo prebačen na Odeljenje toksikologije na VMA. Lekari su ga spasli u poslednji čas, jer je zbog gustog dima počeo da se guši.
Naš izvor kaže da će protiv dežurnih policajaca u stanici u Grockoj biti pokrenuta istraga zbog ovog propusta.
- Postoji stroga procedura u vezi sa policijskim pritvorom. Neverovatno je da je ovaj pritvorenik uspeo da sakrije upaljač ili šibicu! Osobi koja se privodi, oduzimaju se sve stvari. Skidaju se kaiševi sa pantalona, vade se lastiš i učkuri iz trenerki, skidaju se pertle. Ako je neka stvar sumnjiva, a ne može da se skine, policajac ima pravo da je iseče. Na taj način se onemogućava da pritvorenik pokuša da se ubije. Sve stvari se popisuju i deponuju u posebnu prostoriju. Kada pritvorena osoba napušta policijsku stanicu, sve stvari se vraćaju - kaže naš sagovornik.
Uskoro kamere u ćelijama
Podsetimo, 4. decembra 2010. u policijskoj stanici na Čukarici ubio se Miloš J. (43) iz Zemuna. On se obesio učkurom od svoje trenerke! Kako saznajemo, Miloš je uhapšen zbog sumnje da je na carinskom parkingu na Čukarici pokušao da ukrade robu iz kamiona. Neposredno posle privođenja u Policijsku stanicu Čukarica, on je saslušan i posle toga mu je određeno zadržavanje do 48 sati.
- Posle Miloša J. suspendovani su komandir stanice i jedan policajac. Ovde je došlo do propusta dežurnog policajca, ali je činjenica da u većini beogradskih stanica, ali i širom Srbije, ne postoji video-nadzor i ćelijama i da mnoge nisu adekvatno uređene. U mnogima ne postoje ni osnovni uslovi za pritvor. U planu je da se u ćelijama postavi video-nadzor da bi se sprečili pokušaji samoubistva pritvorenika - rekao je sagovornik Pressa iz policije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PRITVORENIK ZAPALIO ĆELIJU GROČANSKE POLICIJE

Izvor: Kurir, 17.Jan.2011

BEOGRAD - Propust policije! Vladimir D. (27) iz sela Zaklopača zapalio je ćeliju u pritvorskoj ćeliji policijske stanice u Grockoj u noći između petka i subote. On je bio pritvoren zato što je svojoj bivšoj devojci slao preteće i uznemirujuće poruke preko Fejsbuka. Posle izazivanja požara..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.