Prijava nasilja preko sajta Supergrađanin

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava nasilja preko sajta Supergrađanin

Da novi mediji imaju značajnu ulogu u jačanju građanskog aktivizma, pokazuje od danas aktivna onlajn platforma www.supergradjanin.com preko koje građani mogu da prijave nasilje.

Kao deo projekta „Građansko društvo protiv nasilja 2.0", koji realizuje regionalni Centar za nove komunikacije Dokukino, ova onlajn platforma omogućava građanima da preko Fejsbuk i Tviter naloga prijave slučajeve nasilja postavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fotografija, video zapisa, u vidu pisanih poruka, kao i slanjem SMS-a.

- Ova platforma mogla bi da bude alternativna baza podataka i svojevrsna evidencija nasilja u našem društvu i pokazuje da građani mogu da utiču na promene u društvu - ističe Darko Soković iz Centra za nove komunikacije Dokukino.

Namera Dokukina je da, zajedno sa lokalnim partnerima, sve informacije prikupljene preko platforme prosleđuje medijima kako bi se alarmirala šira javnost i stvorio pritisak na nadležne insititucije.

U projekat „Građansko društvo protiv nasilja 2.0" uključeno je deset organizacija građanskog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Jagodine i Niša, koji su obučeni za realizaciju niskobudžentih onlajn kampanja protiv nasilja.

Projekat realizuje regionalni Centar za nove komunikacije Dokukino, a finansira ga USAID preko Instituta za održive zajednice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.