Prevrnulo se šest vagona-cisterni sa sirćetnom kiselinom u Novom Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnulo se šest vagona-cisterni sa sirćetnom kiselinom u Novom Bečeju

Na železničkoj pruzi u blizini Novog Bečeja, iz kompozicije voza iskočilo je šest cisterni, koje su prevozile sirćetnu kiselinu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na mestu događaja su pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Zrenjanin koji obezbeđuju lice mesta i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Novi Bečej.

Cistrene su iz kompozicije voza iskočile na izlazu iz Novog Bečeja, prema Novom Miloševu, oko 13 časova. Neke kuće su od tog mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udaljene stotinak metara.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović kaže da nije bilo potrebe da zaseda Opštinski štab za vanredne situacije, ali da su preduzete sve preventivne mere koje je lokalna samouprava mogla da preduzme i obezbedi svu potrebnu stručnu pomoć. On je zahvalio pripadnicima MUP-a Policijske stanice Novi Bečej, i Vatrogasnim jedinicama, koje su brzo odreagovale kako bi se ovaj prostor obezbedio.

"Opštinska inspekcija za ekologiju koja je izašla na teren utvrdila je da za sada ne postoji nikakva neposredna opasnost za građanstvo, s tim što ću iskoristiti priliku da zamolim građane da se ne približavaju kompoziciji, iako ne postoji neposredna opasnost u tom smislu, jer ipak ta isparenja sirćetne kiseline mogu biti opasna. Ne postoji ni neposredna opasnost po ekologiju. Obezbedićemo sve što je potrebno i kompozicija će biti obezbeđena u toku noći. Najvažnije je da ovde nije bilo povređenih ni žrtava", izjavio je Maksimović za RTV.

Maksimović kaže da se očekuje da sutra u toku dana problem bude otklonjen.

"Sutra oko devet sati će doći do podizanja ove kompozicije, Železnica Srbije donose kran koji će podići ovu kompoziciju", kaže on.

U saopštenju MUP-a između ostalog navodi se i da u ovom akcidentu niko nije povređen i da nema opasnosti po okolinu i zdravlje ljudi.


Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prevrnuo se voz! Iscurela kiselina, nema opasnosti

Izvor: Mondo, 23.Dec.2017

Voz koji se prevrnuo u Novom Bečeju, na svega stotinak metara od kuća, prevozio je sirćetnu kiselinu, saopštio je MUP i poručio da nema opasnosti...Foto: youtube/printscreen Ilustracija..Na železničkoj pruzi u blizini Novog Bečeja, iz kompozicije voza iskočilo je šest cisterni, koje su prevozile...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.