Prevara na Fejsbuku: Građani Srbije pokradeni – evo kako

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 22:31

Prevara na Fejsbuku: Građani Srbije pokradeni – evo kako

Beograd -- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su S. L. (29), N. V. (32) i B. M. (22) iz Beograda.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su prevarili više građana tako što su na Fejsbuku organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije, koristeći njen logo.

Od učesnika tražili su podatke sa platnih kartica kako bi učestvovanjem dobili priliku da udvostruče novac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju na platnom računu, saopštio je večeras MUP.

Oštećeni građani su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali.

Sumnja se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 20 miliona dinara, za koliko su i oštetili građane.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.