Pretraga na Wikipediji konačno doživela promene

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Mar.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretraga na Wikipediji konačno doživela promene

Wikipedia u poslednje vreme naporno radi na tome da njeno “znanje” bude što pristupačnije, pa je tako došlo do novih promena kako bi se enciklopedija bolje koristila.
Platforma sada nudi autocomplete pretragu kada tražite odrđeni članak, sa ponuđenim jezikom na kojem želite članak sa desne strane i sličicom za svaki ponuđeni rezultat koji će vam pomoći da napravite izbor.

Wikipedia je sedma najpopularnija destinacija na internetu, tako da neprofitna >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << organizacija pokušava da obezbedi user-friendly pristup sadržaju baš kao što rade giganti kao što su Google, Facebook i Youtube, koji su prve tri najposećenije destinacije na internetu.
Wikipedia doživljava i unutrašnje promene nakon što je Lila Tretikov, izvršna direktorka, podnela ostavku pre dve nedelje.
Izvor: thenextweb.com
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.