Pretnje NAJMOĆNIJEM čoveku u Hrvatskoj: Uhapšen MODNI DIZAJNER!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje NAJMOĆNIJEM čoveku u Hrvatskoj: Uhapšen MODNI DIZAJNER!

Osumnjičeni pretio putem Fejsbuka

Jedan 45-godišnji muškarac iz Rijeke priveden je u četvrtak zbog pretnje koju je putem Fejsbuka uputio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i određen mu je istražni zatvor.

Danas je odata pošta ŽRTAVAMA krvavog USTAŠKOG zločina u Jadovnu!

On je priveden uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Dubrovniku.

Riječanin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je priveden zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična dela pretnje.

- Treba likvidirati i tebe i celu hrvatsku vladu. Kad mi dođemo na vlast u Rijeci... - navodno je deo preteće poruke koja je poslata Plenkoviću preko Fejsbuka.

Policija je utvrdila da je pretnja premijeru upućena iz naselja Suđurađ na ostrvu Šipanu, a da je njen autor suvlasnik iznajmljene galerije i suvenirnice "Elafiti" Kart Meloni Homolka iz Rijeke, koji je poznat i po nadimku "Umetnik" i kao modni dizajner i autor suvenira od kamena, keramike i drveta.

On je, navodno, odmah priznao da je premijeru pretio i to u pripitom stanju.

Kako se navodi na sajtu hrvatskog državnog tužilaštva, on je osumnjičen i da je nezadovoljan radom komisije jedne državne institucije sa svoje mejl adrese uputio elektronsku poruku pretećeg sadržaja sedmorici njenih članova.

Meštani pretpostavljaju da je pretnju premijeru i zaposlenima lokalnog zavoda uputio jer nije dobio podsticaje iz EU fondova koje je očekivao za svoju galeriju na Elafitima.

Zbog navodnih pretnji Plenkoviću putem Fejsbuka nedavno je priveden i jedan mladić, kojem je određeno 15 dana istražnog zatvora.

Mladić (21) je uhapšen kada je došao u Hrvatsku iz Austrije gde živi zbog pretnji koje je još u aprilu uputio premijeru.

Njemu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela.

Zbog pretnji premijeru može biti osuđen na pet godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.