Preminuo vladika Atanasije Jevtić

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 20:24

Preminuo vladika Atanasije Jevtić

Vladika Atanasije Jevtić preminuo je večeras, potvrđeno je za B92.net u Patrijaršiji.

On je preminuo u trebinjskoj bolnici u 83. godini.

Primljen je na lečenje u bolnicu u Trebinju u drugoj polovini februara nakon što je utvrđeno da je pozitivan na testu na koronavirus.

Stanje mu se pogoršalo pre dva dana, kada je priključen na respirator. Imao je upalu oba plućna krila.

Eparhija zahumsko-hercegovačka izdala je i zvanično obaveštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o smrti umirovljenog vladike Atanasija.

"Usnuo u Gospodu umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački Atanasije

Umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački Atanasije preminuo je 4. marta 2021. godine u večernjim časovima u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje. Obavještenje o sahrani novoprestavljenog Vladike biće objavljeno naknadno.

Vladiκο, besmrtnog imena, vječna ti uspomena!"

Atanasije, po rođenju Zoran Jevtić, bio je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Srpske pravoslavne crkve i pravoslavni teolog.

Bio je prijatelj i školski drug blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvat nadigrao neprepoznatljivog Lajovića

Izvor: B92, 04.Mar.2021

Dušan Lajović eliminisan je sa ATP turnira u Roterdamu od Hrvata Borne Ćorića koji je lako slavio u dva seta: 2:0 (6:3, 6:2)...Srpski teniser nije bio ni blizu nivoa od srede kada je sjajnom igrom savladao trećeg igrača sveta Danila Medvedeva...Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.