Preminuo predstavnik Srba iz Kastva, podlegao povredama mesec i po nakon napada

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo predstavnik Srba iz Kastva, podlegao povredama mesec i po nakon napada

Radoje Petković, potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine grada Kastva, podlegao je povredama dobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, javlja Indeks.

Tužna vest objavljena je na stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije na Fejsbuku.

Petković je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu i nedeljama se borio za život, podseća Indeks.

Riječka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48) koji se sumnjiči za kazneno delo nanošenja izrazito teških telesnih povreda.

Osumnjičenom je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela i uticaja na svedoke, objavile su Novosti, prenosi hrvatski Indeks.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimcima nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na tlo.

Petković je bio i građevinski preduzetnik i dugogodišnji član SDSS-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMINUO SRBIN PRETUČEN U RIJECI Napadač nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković IZGUBIO SVEST

Izvor: Blic, 10.Jun.2019

Istaknuti član srpske zajednice, potpredsednik VSNM Grada Kastav i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković izgubio je bitku za život i podlegao povredama dobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.