Preminuo kompozitor Zoran Simjanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2021, 16:47

Preminuo kompozitor Zoran Simjanović

Srpski kompozitor Zoran Simjanović preminuo je danas u 75. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka na svom Fejsbuk profilu.

Beogradski mediji navode da je Simjanović preminuo od posledica korona virusa, nakon što je protekle dve nedelje bio u bolnici.

Zoran Simjanović rođen je 1946. u Beogradu, gde je kao dečak išao na časova klavira, a već kao tinejdžer počeo je da svira u sastavima “Siluete” i “Elipse”, prvim beogradskim rokenrol grupama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nakon saradnje sa Zoranom Hristićem na muzici za film 'Nemirni", prekinuo je studije prava i upisao Muzičku akademiju u Beogradu.

Bio je profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a dobitnik je više nagrada.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo kompozitor Zoran Simjanović

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021

Kompozitor Zoran Simjanović preminuo je danas u 75. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka na svom Fejsbuk profilu...Mediji navode da je Simjanović preminuo od posledica korona virusa, nakon što je protekle dve nedelje bio u bolnici...Rođen je 1946. u Beogradu i već kao tinejdžer počeo je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.