Izvor: Luftika.rs, 30.Jun.2023, 13:31

Preminuo čuveni izvođač sevdalinki, otpevao megahit „Bila mi je jedna topla zima“

Preminuo je Sejo Pitić, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih izvođača sevdalinki, saopšteno je na Fejsbuk profilu Art kuće sevdaha, prenosi Anadolija.
Pitić je rođen u Sarajevu 1946. godine, a za sebe je voleo da kaže kako je „sa Baščaršije“.
Bio je jedan od najboljih izvođača sevdalinki, a ’80-ih godina prošlog veka proslavio se i pesmom Mijata Božovića “Plava žena, topla zima”.
Navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su ovu pjesmu odbijali da snime mnogi popularni pevači, ali na nagovor autora, Pitić je snimio i predstavio na Festivalu Ilidža 1980. godine. Pesma je osvojila deveto mesto, a singl ploča je prodata u milionskom tiražu.
Pitić je izvođenje sevdalinke učio prateći popularne i kvalitetne pevače svog vremena i učeći od njih: Nade Mamule, Bebe Selimović, Zehre Deović, Zaima Imamovića.
Dobio je i svoju postavku u “Kući sevdaha” u Sarajevu, gde je i nastupao duže.
Preminuo sin (29) poznatog pevača Enesa Begovića
Izvor: Nova

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

PREMINUO legendarni pevač sevdalinki Sejo Pitić

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023

Publika ga obožavala!..Legendarni interpretator sevdalinki Sead Sejo Pitić preminuo je u 77. godini života, piše Klix.ba...Rodio se 26. septembra 1946. godine u Sarajevu i bio je jedan je od najboljih izvođača sevdalinke. Proslavio se osamdesetih godina prošlog veka pesmom "Plava ženo, topla...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.