Preminuo Kris Skvajer, basista i suosnivač rok benda “Jes” (video)

Izvor: Scandal.rs, 29.Jun.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Kris Skvajer, basista i suosnivač rok benda “Jes” (video)

Umro je Kris Skvajer (Chris Squire), basista i suosnivač rok benda “Jes” (Yes), koji je nedavno objavio da ima leukemiju, saopštili su članovi njegovog benda. Imao je 67 godina.

Bend je u saopštenju objavljenom na njihovoj Fejsbuk stranici naveo da je Skvajer “umro mirno” u subotu u Feniksu, u SAD, gde je živeo. Skvajer je prošlog meseca objavio da ima redak oblik akutne mijelocitne leukemije za šta je primao tretman.

“Sve vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << postojanja grope `Jes`, Kris je bio glavni stub benda i na mnogo načina lepak koji ga je povezivao svih ovih godina. Zbog njegove fantastične veštine u sviranju basa, Kris je uticao na bezbroj basista širom sveta, uključujući i na današnje poznate umetnike”, navodi se u saopštenju Alena Vajta, Stiva Haua, Džona Dejvisona i Džefa Daunsa.

Skvajer je rođen 4. marta 1948. u Londonu. Bio je jedini član benda koji je svirao na svim albumima “Jesa”, i zajedno je osnovao grupu s njenim prethodnim vodećim pevačem Džonom Andersonom. Grupa je objavila prvi album 1969.

U saopštenju objavljenom juče na njegovom vebsajtu, Anderson je rekao da su on i Skvajer muzička braća.


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Preminuo Kris Skvajer, basista rok benda Jes

Izvor: Studio B, 29.Jun.2015

Umro je Kris Skvajer (Chris Squire), basista i suosnivač rok benda Jes (Yes), koji je nedavno objavio da ima leukemiju, saopštili su članovi njegovog benda. Imao je 67 godina...Bend je u saopštenju objavljenom na njihovoj Fejsbuk stranici naveo da je Skvajer "umro mirno" u subotu u Feniksu, u SAD,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.