Preliminarni test na disleksiju deci svih uzrasta

Izvor: Megafon.co, 21.Sep.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preliminarni test na disleksiju deci svih uzrasta

U saradnji sa niškim Domom zdravlja, u subotu, 21. septembra, u prepodnevnim časovima biće organizovan besplatan preliminarni test na disleksiju deci svih uzrasta.
Testiranje će vršiti dr Mejra Kijac, stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom sa disleksijom, i to kao deo obuke, kako bi već sledećeg meseca u okviru sistematskog pregleda u III razredu sve male Nišlije dobile besplatno testiranje.
Broj mesta je ograničen, pa organizatori mole da se zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << prijave porukom fejsbuk stranici “Heroji uče drugačije”.
Disleksija je poremećaj razumevanja pročitanog teksta. Dete pravilno „niže“ slova, ali se ne formira adekvatna mentalna slika, te se sadržaj pročitanog teksta gubi. Iskustva stručnjaka pokazuju da je najbolje vreme za dijagnostikovanje disleksije u trećem razredu osnovne škole kada deca i odlaze na sistematski pregled. Uz adekvatan rad i podršku do petog razreda problem se može prevazići.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.