Predsednik Vučić odgovarao na pitanja postavljena na Fejsbuku: Evo šta je interesovalo građane Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2020, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić odgovarao na pitanja postavljena na Fejsbuku: Evo šta je interesovalo građane Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja građana koja su stigla u inboks zvaničnog Fejsbuk naloga Budućnost Srbije - Aleksandar Vučić

Roditelja deteta sa dijabetesom je interesovalo da li se može napraviti revizija liste za pomagala obolelima od dijabetesa. U pitanju su senzori koji automatski mere glukozu u krvi, a koji su odobreni,  međutim, ne u dovoljnoj količini.

- Ako nam treba još 6 000 000, daćemo sve od sebe da pomognemo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
 - Ja mislim da su mediji slobodni, to nije pitanje za mene, već za vlasnike medija. Ja volim kada nas napadaju, zato što to koristimo da pokažemo ljudima koliko smo uradili.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odgovaraće u sredu, 5.2.2020. godine u 15 časova na pitanja građana koja su pristigla u inbox zvaničnog Facebook naloga.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Feb 4, 2020 at 2:17am PST

- Ja mislim da je to naš važan put, ali sačekajmo da vidimo šta donosi nova metodologija. Ključno je, pre svega otvaranje granica, prvo prema Zapadnom Balkanu, a zatim i ka Evropskoj Uniji. Kada bih vam rekao, morao bih da vam kažem da ćemo da priznamo Kosovo.

Građanina koji je ranije razgovaro sa predsednikom u vezi sa statusom gluvih sportista u Srbiji interesovalo je da li može nešto učiniti sa uključenjem istih u Paraolimpijski komitet.

- Razgovaraću sa Udovićićem, da vidimo šta je to što možemo da rešimo. Udruženje gluvih sportista je napustilo paraolimpijski komitet je  osamdesetih godina prošlog veka, taj problem traje od tada.

Građanin Lazarevca objasnio je da u tom mestu postoji problem, jer poslodavci ne daju minimalac građanima već im daju plate koji su ispod minimalca.

- Molim radnike da se pobune i pošalju nam informacije. Nećemo dati mira ljudima koji radnicima daju plate ispod minimalca. To je protivzakonito i pljačka!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 12:30am PST

Među pitanjima koje su građani poslali predsedniku na Fejsbuku našlo se i jedno za zaštitu okoline. Naime, pitanje je glasilo kada će početi da se pišu kazne građanima koji zagađuju okolinu.

Predsednik je na ovo pitanje objasnio da građani moraju prvo da pogledaju sami šta rade, da iz automobila ne bacaju limenke i flašice, a da će država uskoro prestaviti plan za zaštitu životne sredine, reke i vazduha.

Jedan građanin Ćuprije požalio se predsedniku Vučiću na skupe priključke za gas u njegovom mestu te pitao da li će cene biti regulisane.

- Cena jednog priljučka nikako ne sme biti skuplja od 800 evra. Nemojte da pristajete na cene od 3000 evra, koje ste pomenuli. Uradićemo sve da se cene priključaka za gas ujednače i da građani to mogu da isplate na rate.

Pitanje je postavila i žena koja je objasnila da je, pošto joj je dijagnostifikovan karcinom, dobila otkaz na poslu, a onda objasnila da su je uveravali da to njena bolest nema veze sa odlukom da raskinu ugovor.

- Mi smo o ovome razgovarali mnogo puta. Videćemo kako ovoj ženi možemo da pomognemo. Kod nas su postojale posebne firme koje se ničim nisu bavile već su govorili trudnicama dođite kod nas, uzimali pomoć od države i nikada ništa nisu radili. Ali moraćemo da nekako povedemo računa o savesnim majkama i roditeljima. Ovde je očigledno reč o stavljanju pod probni rad i u tom slučaju ni inspekcija ne pomaže. Moraćemo da pomognemo trudnicama i da ih zaštitimo da one ne smeju da dobiju otkaz. Moramo da vidimo kako to još možemo da uradimo, da suzbijemo pljačku drćavnih para i istovremeno obazbedimo trudnice da poslodavac može da im garantuje radni odnos dok gaje dete. Znamo da imamo desetine takvih slučajeva u Srbiji i moraćemo da pronađemo zakonsko rešenje kako da to izvedemo do kraja.

"Ovo su uvek mesta na kojima iskoristite priliku da razgovarate sa svim ljudima koji su važni za našu zemlju i ogromna je čast biti ovde. Razgovarao sam sa predsednicima i premijerima mnogih zemalja tokom svečane večere koju je organizovao predsednik Države Izrael @presidentruvi ." - Predsednik Vučić pred početak programa 5. Svetkog foruma o Holokaustu „Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma“.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 23, 2020 at 1:13am PST

Predsednika je posetom mesta koje nosi naziv Sirča sačekala devojčica Ana. Ona mu je ovom prilikom poslala pitanje da li je se seća i takođe pitala da li će ispuniti obećanje vezano za most u njenom selu?

- Pozdrav za Anu, nisam nikako zaboravio, ona je jedno divno dete, lepo vaspitano. Prvom prilikom ćemo se pobrinuti za to da građani Sirče dobiju most. Poljubac za Anu, ona je divna devojčica.

Građanina Bora je interesovalo da li će on i njegova supruga imati priliku da dobiju posao za stalno, ili će morati budućnost da traže van zemlje.

- Mi u zdravstvo najviše ulažemo, lekari su dobili najveće povišice. Na ozbiljan način i temeljno se bavimo problemom zdravstva u našoj zemlji, biće sve više zapošljavanja. Naše zdravstvo pravi krupne korake unapred, svi će biti mnogo zadovoljniji i lekari i korisnici zdravstvenih usluga.

Jedna od sugrađanki poželela je predsedniku Vučiću dobro zdravlje uz pitanje šta je to što predsednik voli da jede. Na to pitanje Vučić se našalio rekavši a sve voli da jede što se i vidi na njemu:

- Volim pasulj, volim grašak. Volim kad mi majka spremi lignje za slavu. Volim knedle sa šljivama. Volim da jedem što se i vidi na meni.

Zeljanica, sirnica i krompiruša u pekari "4A" kod Ajdina.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 29, 2020 at 7:47am PST

Jedna od građanki Sokobanje postavila je pitanje za asfaltiranje puteva u tom mestu.

- Pripremio sam se za to pitanje, to smo već najavili u okviru kampanje "Budućnost Srbije". Mašine će izaći na teren čim vreme bude dozvolilo, asfalt će biti gotov u prvoj polovini ove godine.

Odgovarajući na jedno od pitanja građana o čemu će da razgovara sa Prištinom, budući da je Azem Vlasi rekao da su četiri pitanja o kojima sa Beogradom nema razgovora, ato su teritorijalni integritet, granica, unutrašnje uređenje i ustavni poredak, Vučić je poručio da, ako je to tako - onda nema o čemu da se razgovara.

- Stvarno ne znam o čemu bismo razgovarali. Da pričamo o tome kakva je Vlasijeva frizura, nisam zaineteresovan, a ni Krutijevom frizurom nisam posebno fasciniran.

Sledeće pitanje bilo je vezano otimanje srpskih svetinja u Crnoj Gori, na koje je predsednik poslao poruku svim Srbima:

- Kada god neko ima unutrašnji problem, Srbija je kriva. Suština je u tome da jedan deo ljudi u našem okruženju  ne želi uspeh Srbije. Ne zaboravite vi iz Berana i iz svakog drugog grada, Srbija postaje trn u oku zbog svog ubrzanog uspeha. Danas kada na tzv. Kosovu redovan vojni rok, povećanje budžeta za vojsku, svi ćute. Kada najavljuju tužbu za genocid, opet ćute. Kada bismo mi iz Srbije najavili tako nešto, svi bi burno reagovali. Zato naša politika treba da bude pametna, dobro osmišljena, puna poštovanja prema svima u okruženju, ali da pronađemo način da štitimo sve naše ljude u okruženju. Moramo da poštujemo Crnu Goru kao državu, ali ćemo naći način da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori i naše svetinje. Crkve će ostati tamo gde jesu i pripadaće onome kojima su pripadale, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i našem narodu.

- Deca su mi različitog uzrasta, Danilo radi, zadovoljan sam zato što je preuzeo odgovornost, Milica završava srednju školu i treba da upiše fakultet, a Vukan je doneo veliku radost u  našem životu.

Iz suvenirnice - uspomena iz Davosa, šolja i toblerone za Milicu i Danila, plišani vuk za Vukana.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 21, 2020 at 10:42am PST

Podsetimo, građani su i prošle godine imali prilike da na isti način šalju pitanja, kritike i sugestije predsedniku Srbije i to putem Instagram naloga "buducnostsrbijeav".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRAĐANI NA FEJSBUKU PITAJU, VUČIĆ ODGOVARA Predsednik Srbije o odnosima u regionu, deci i omiljenoj hrani

Izvor: Blic, 05.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja koja su mu građani postavili preko njegove zvanične fejsbuk stranice.

Nastavak na Blic...

"Danilo radi, Vukan unosi radost u naš život": Predsednik otkrio kako provodi vreme sa decom

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2020, 00:52

Predsednik Srbije odgovarao na pitanja građana putem društvenih mreža VUČIĆ je danas govorio i o svojoj deci, odgovarajući na pitanje kako provodi vreme sa njima: - Različitog su uzrasta, pa su im i interesovanja drugačija. Danilo ima već 22 godine, Milica uskoro puni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.