Poziv na protest protiv koalicije Most-HDZ

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na protest protiv koalicije Most-HDZ

Iako se još nezna krajnji ishod petih po redu konsultacija kod predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović o novoj, 13. po redu vlade u Zagrebu, građani se putem Fejsbuka pozivaju na protest protiv nenadano najavljene koalicije nezavisne liste Most Bože Petrova i desne Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka

Organizator protesta protiv te koalicije, koji je na društvenoj mreži Fejsbuk zakazan za 28. 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u 18 sati, Marijo Škrinjar dostavio je hrvatskim medijima proglas u kojem objašnjava da je razlog poziva na bunt želja građana za ponavljanjem izbora. Protest će biti organizovan na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

"Vreme nas je naučilo da glas naroda, građanki i građana Republike Hrvatske, a protiv političkih elitizama uvek ostavlja konotaciju na leve ili desne. Ovim proglasom želimo jasno i glasno reći kako iza poziva na protest protiv koaliranja Most - Domoljubna koalicija, Most - Hrvatska raste, Most - tripartitna vlada, stoje upravo birači, obični ljudi koji su vam dali poverenje kako bi svojim programima Hrvatsku vratili u položaj prosperiteta, privrednog, finansijskog, socioekonomskog oporavka", navodi se proglasu.

Vremenski od izborne noći pratimo trovanje javnog prostora, psihoza, govora mržnje sa svih strana, nekorektnog i politički nelegitimnog odnosa prema građankama i građanima koji su vam i dali poverenje. No, gospodo, gde je toliko potrebno poverenje, transparentnost, javni interes, pitanje je koje se postavlja u proglasu.

Poručuje se i da demokratiji nije mesto iza "zatvorenih vrata", demokratiji je mesto u jasnom i sažetom dijalogu političar - birač/ica.

"Demokratija je pregovaranje, ali ne iza zatvorenih vrata s figom u džepu, demokratična je volja birača/ica da vama daju glas za reforme pre fotelja, no shvatili ste krivu poruku. Fotelju smo vam dali sa jasnom vizijom kuda bi trebala Hrvatska da ide", navodi se takođe.

Upozorava se da Hrvatska ne stagnira, već da pada ekonomski, socijalno, društveno pa i politički.

"Pokazivanjem shvatanja vaše demokratije bacili ste međusobno rukavicu u lice, ali izazvali ste građane svih opcija, društvenih statusa, građanke i građane koji su bili vaši simpatizeri, da vam pokažu što je neposredna demokratija", poručeno je u proglasu.

Podsećaju na hrvatsku izreku: "Ova trakavica (igra bez granica) nema kraja".

"Trakavica se leči lekovima, a vaš teatar apsurda isključivo voljom građanki i građana koji nakon jednomesečne agonije i obrata kao da je režiser Tarantino želi da odstupite, stoički, bez fige u džepu. Mi želimo jedino "demokratski ponovljene izbore", navode takođe.

Inače, na portalu regionalne N1TV objavljena je anketa na pitanje "Ko govori istinu (Milanović ili Petrov)", a posetioci, njih 87 odsto, se opredelilo za aktuenog premijera Zorana Milanovića, dok lideru Mosta Boži Petrovu veruje 14 odsto. Osam odsto ne veruje ni jednom ni drugom nakon jučerašnjeg preokreta kada je Petrov sasvim neočekivano napustio pregovore sa Milanovićem i okrenuo se Karamarku.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.