Potvrđen još jedan slučaj morbila u Srbiji

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 11:44

Potvrđen još jedan slučaj morbila u Srbiji

Nakon što je potvrđen prvi slučaj malih boginja kod dečaka od 15 godina, sada je i njegova majka zaražena.

Kako kažu iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, vest da je majka dečaka zaražena je tačna, ali zasad su samo njih dvoje sa dijagnozom morbila.

"Tačno je da je i majka zaražena, zasad pratimo situaciju, ali ne postoje drugi slučajevi. Dete i majka su importovani slučajevi, zarazili su se u inostranstvu", rekli su iz Gradskog zavoda za B92.net.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Podsetimo, slučaj dečaka koji ima morbile je uznemirio javnost, a ovo je ujedno i prvi slučaj zaraze nakon deset meseci. Velikog udela u svemu ima i odbijanje roditelja da decu vakcinišu MMR vakcinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan slučaj malih boginja u Srbiji: Zaraza potvrđena kod majke obolelog dečaka

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2024

Nakon što je potvrđen prvi slučaj malih boginja u Srbiji kod dečaka od 15 godina, iz Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu kažu da su morbile potvrđene i kod majke dečaka.

Nastavak na Radio 021...

Liga nacija: Srbija izvukla Španiju, Dansku i Švajcarsku!

Izvor: B92, 08.Feb.2024

U Parizu je od 18 časova održan žreb za četvrto izdanje Lige nacija, sezona 2024/25...Saznali smo i ko će biti protivnici reprezentacije Srbije u A Ligi nacija...Izabranici selektora Dragana Stojkovića igraće u A4 grupi sa braniocem trofeja Španijom, te reprezentacijama Danske i Švajcarske...Takmičenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.