Posle Fejsbuk drame i krađe podataka: Nutela je dala NAJGORI SAVET za bezbednost na internetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Fejsbuk drame i krađe podataka: Nutela je dala NAJGORI SAVET za bezbednost na internetu!

Ako je ovo vaša šifra - promenite je odmah!

Iako je u pitanju brend koji mnogi vole, Tviter objava usled "Dana šifri" je verovatno jedna od najgorih i neupućenijih saveta koj je "Nutela" mogla da da ljudima.

U bazi provaljenih šifri, koja sadrži preko 500 miliona njih, "Nutela" se spominje 20.000 puta. To znači da se uveliko nalazi u knjižicama hakera koji pokušavaju da nekome provale u nalog.

Pritom, šifra bi trebalo da bude takva da ju je teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << provaliti - znači nešto što nije uobičajeno i svima poznato - i definitivno duža od 7 karaktera sa brojevima i specijalnim karakterima.

Today it's World Password Day: choose a word that's already in your heart. Like "Nutella", for example! #WorldPasswordDay #Nutella pic.twitter.com/Q9EERc6244

— Nutella (@NutellaGlobal) 03. мај 2018.

Drugi problem sa "Nutelinim" savetom odnosi se na to da biste trebali da lako zapamtite svoju šifru. To je veoma loš savet jer bi ona trebalo da bude što asptraktnija i teža za pamćenje - jer će samim tim neko imati puno posla u pokušaju da je pogodi iz prve.

Dakle, nije svaki savet na internetu, posebno ako je u pitanju neki veliki brend, vredan praćenja.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.