Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice ubijenih u Orlandu tuže Facebook, Google i Twitter

ORLANDO - Porodice troje ubijenih u noćnom klubu u Orlandu tužiće Facebook, Google i Twitter, tvrdeći da je napadač koji je ubio njihove najvoljenije radikalizovan putem propagande preko društvenih mreža.

Kako prenosi AP, oni će podnijeti tužbe saveznom sudu u Mičigenu, a u tužbi se navodi da bi te kompanije morale da učine mnogo više kako bi zaustavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Islamsku državu da koristi njihove platforme.

Napad, u kome je ubijeno 45 osoba desio se u junu i smatra se da je to najgora masovna pucnjava u novijoj američkoj istoriji.

Facebook je u saopštenju naveo da kompanija preduzima "brze akcije" kako bi uklonila terorističke sadržaje kada se prijave.

Napadač Omar Matin je, prije nego što ga je ubila policija, navodno izrazio lojalnost Islamskoj državi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zbog smrti najbližih tuže Facebook, Twitter...

Izvor: Mondo, 20.Dec.2016

Porodice troje ubijenih u noćnom klubu u Orlandu tužiće Facebook, Google i Twitter, tvrdeći da je napadač koji je ubio njihove najvoljenije radikalizovan putem propagande preko društvenih mreža...Foto: Tanjug/ Tanja Valič..Kako prenosi AP, oni će podneti tužbe saveznom sudu u Mičigenu, a u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.