Pomoć samoubicama na Fejsbukovom četu

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć samoubicama na Fejsbukovom četu

Društvena internet mreža "Fejsbuk" uvela je danas sistem koji osobama sklonim samoubistvu pruža laku i trenutnu pomoć.

Putem novog sistema, korisnici mogu da se u svakom trenutku obrate savetniku Nacionalnog centra za prevenciju samoubistava putem sistema za "čet". Ako neka osoba primeti samoubilačke misli na stranici svog prijatelja na "Fejsbuku", može da klikom na link pored komentara prijavi to. "Fejsbuk" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potom šalje imejl osobi koja je postavila komentar u kojem je upućuje na S.O.S. liniju ili link za poverljivi čet sa nadležnim savetnikom. Kompanija je saopštila da je program osmišljen da osobi sklonoj samoubistvu bude pružena pomoć u najkraćem vremenskom roku.

Povezane vesti: Simantek: Najmanje 48 kompanija žrtve hakera iz Kine Fejsbuk: Svaki dan ugroženo 600.000 korisnika zbog hakera Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio Korisnici interneta znatno manje anonimni nego što misle Džobs ostavio "Eplu" planove za naredne četiri godine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.