Političar zanemeo zbog računa: Ovo je ta napredna Evropa

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političar zanemeo zbog računa: Ovo je ta "napredna Evropa"

Hrvatski političar Ivan Pernar ostao je zaprepašćen pošto mu je u jednom nemačkom restoranu naplaćena obična voda.

"Upravo u Leipzigu, tamo vodu iz slavine (Leitungswasser) naplaćuju 50 centi po dcl, dakle čaša vode od 3 dcl je 1,5 evra. Litra vode 5 evra dame i gospodo! To je ta 'napredna' Evropa za koju smo mi Hrvati nazadni i primitivni", požalio se Pernar na Fejsbuku.

Iako je mislio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << populistički skupiti lajkove, pokazalo se da njegovi pratioci nemaju problema s cenama.

"Ja živim u Beču 24 godine i to još nisam doživela... a u Hrvatskoj ove godine su me ogulili u Petrčanima kod Zadra... puno novca za nikakvu hranu i uslugu", poručila mu je jedna pratiteljka, navodi Index.hr.

"A šta ste mislili šetat nekoga gratis, da vam vodu nosi, pere čašu i bude ljubazan... konačno i oni vodu plaćaju", dodala je druga.

"Gospon Perner ne naplaćuje se voda, već usluga/Servis pranje čaše itd", pojasnio je treći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.