Hitno se oglasio MUP: Kod učenika nađen nož u školi Vladislav Ribnikar

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 13:16

Hitno se oglasio MUP: Kod učenika nađen nož u školi "Vladislav Ribnikar"

MUP izdao hitno saopštenje u kom su potvrdili da je kod jednog učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", gde je 3. maja izvršen masakr, pronađen nož.

"Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole", navodi se u saopštenju MUP.

"Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije njegov. Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ 'Vladislav Ribnikar' su bezbedni", dodaje se u saopštenju MUP, i takođe navodi da je dalji operativni rad policije u toku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

Sva deca su nakon ovog incidenta puštena kući, o čemu su roditelji odmah obaveteni.

Podsetimo, K.K. je 3. maja 2023. ubio devetoro učenika i školskog policajca u "Ribnikaru". On je odvedenu specijalnu instituciju, dok se njegovim roditeljima sudi u dva odvojena postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.